Kungl. Vitterhetsakademin

ALLEA – All European Academies

ALLEA samlar ett femtiotal akademier och har till syfte att främja verksamhet av gemensamt intresse för forskningsinstitutioner, forskningsfinansiärer och lärda sällskap.

Den 23 juni 2023 publicerades en gemensam ny version av ALLEAs The European Code of Conduct for Research Integrity. Policyn, som erkänts av Europeiska kommissionen som referensdokument för forskningsintegritet för all EU-finansierad forskning.

ALLEA:s kommande konferenser och event

ALLEA:s uttalande för att begränsa spridningen av och stödet till s.k. ”rovtidskrifter” (predatory journals) vid utgivning av forskning med öppen tillgång.

Boken handlar om kvinnorna som har haft avgörande betydelse för de europeiska akademiernas historia. Ledamot Eva Haettner Aurelius medverkar med texten Lovisa Ulrikas (1720–1782) akademi: Sveriges första vittra kungliga akademi. Pdf, 736.2 kB.Pdf, 736.2 kB.
Boken, som är utgiven på förlaget De Gruyter, berättar om kvinnornas liv, prestationer och om utvecklingen av modern vetenskap i Europa.

Den europeiska kodexen för forskningens integritet

Kodexen finns nu tillgänglig i svensk översättning, utgiven av ALLEA: Den europeiska kodexen för forskningens integritet.

ladda ner

Alla Europeiska Akademier, reagerar med chock och djup beklagan på Rysslands militära intrång i Ukraina. Vi uppmanar den ryska regeringen att respektera de internationella konventionerna om skydd av civila och kulturföremål och uttrycker vår djupa oro för våra akademiska kollegors säkerhet.

läs mer

Till startsidan
Instagram
Twitter
Facebook
Digitaltmuseum
My newsdesk

Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien

Telefon: 08-440 42 80

E-post: kansli@vitterhetsakademien.se


Besöks- och leveransadress:
Villagatan 3, 114 32 Stockholm


Integritetspolicy/GDPR

Postadress:
Kungl. Vitterhetsakademien
Box 5622
114 86 Stockholm


Fakturaadress:

Kungl. Vitterhetsakademien
Kund-Id:PDC 7237
FE595
105 69 Stockholm

 

Bankgiro: 535-3552


© KUNGL. VITTERHETSakademien