Kungl. Vitterhetsakademin

Lediga tjänster Stjernsunds slott

Kaféansvarig och kaféebiträde till slottskaféet. Sista ansökningsdag är den 25 mars 2024

Strax söder om Askersund, vackert beläget på en udde i sundet som förbinder sjön Alsen med Vättern, ligger Stjernsunds slott. Det är byggt i nyklassicistisk stil med sällsynt väl bevarade inredningar från 1850-talet då slottet ägdes av den kungliga familjen Bernadotte. I slottskaféet vid stranden kan besökare sommartid ta igen sig över en kopp kaffe, kaka eller enklare måltid. Slottsbutiken har ett utvalt sortiment.

Tjänst: kaféansvarig

Slottskafé
Kaféet är inrymt i en äldre byggnad från tidigt 1800-tal vid stranden, den gamla förvaltarbostaden. Det har ett fullt utrustat kafékök. Antalet sittplatser är omkring 80 stycken inomhus och 50 stycken utomhus. Det är möjligt att angöra caféet med egen båt vid den brygga som ligger alldeles i närheten.

Verksamheten bedrivs med hållbarhetsprofil där lokala råvaror och en meny anpassad efter säsongen, företrädesvis med ekologiska råvaror, bildar utgångspunkt.

Målgrupperna är breda, från barnfamiljer till pensionärer, lokalbefolkning som kommer upprepade gånger och mer långväga gäster som kommer mer sällan eller bara en gång. Bussgrupper förekommer och de bokar ofta fika eller lunch på kaféet.

Är det vackert väder slår man sig ner ute vid det glittrande vattnet, annars erbjuder rummen inomhus med utsikt över sjön en fin miljö för en fikastund och lite småprat i historisk atmosfär där man kan få sig en kopp kaffe eller te, ett glas saft, en bulle, kaka, glass eller varför inte en mättande smörgås?

Till sommaren 2024 öppnar vi slottskaféet i egen regi efter att i flera år ha drivit det med hjälp av entreprenörer. Nu söker vi dig som vill ansvara för och utveckla slottskaféet.

Arbetsuppgifter
Vi tror du brinner för att ge bästa service och har stor talang för att skapa en välkomnade atmosfär. Som kaféansvarig blir du delaktig i utvecklingen av kafékonceptet i nära samarbete med tillsynsperson och fastighetschef.

Du ska driva kaféet och sköta allt som hör därtill, tex. planering, inköp, viss bakning och tillredning av smörgåsar, enklare lunchrätter och drycker, försäljning mm. Samarbete med lokala bagerier och leverantörer kan möjliggöra ett gediget sortiment utöver det som bakas på plats.

Tjänsten innebär arbete under perioden 15 maj – 8 september.

Kaféet öppnar den 18 maj och håller öppet fredag-söndag fram till midsommar, därefter tisdag-söndag fram till 8 september. Öppettiderna är kl. 10.30-17.00

Du behöver kunna jobba hela perioden.

Kvalifikationer
Du bör ha erfarenhet av arbete i kafé eller livsmedelsbranschen.
Du bör ha stort intresse för mathantverk från grunden såsom bakning med ekologiska råvaror där säsongens grödor tas tillvara (bär, frukter, grönsaker etc.)
Som person bör du vara ordningsam, strukturerad och bra på att arbetsleda och inspirera andra.
Du ska kunna arbeta snabbt utan att kompromissa med kvalitet eller organisation.
Du kan jobba självständigt och intensivt när så krävs, och samtidigt vara en lagspelare som ständigt har Stjernsunds bästa för ögonen och som samarbetar med övriga kollegor och samarbetspartners.
Intresse för kulturmiljöer och äldre tiders mattraditioner är meriterande.
Körkort är ett krav.

Anställning
Arbetet är en säsongsanställning från början på maj till mitten på september.
Det är av stor vikt att du kan arbeta hela säsongen.
Möjlighet till enkelt boende till självkostnadspris finns.

Ansökan och kontakt
Ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till Elisabet Lagerström, tillsynsperson på Stjernsunds slott/Kungl. Vitterhetsakademien elisabet.lagerstrom@vitterhetsakademien.se
Telefon: 070-679 32 31

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2024!

Tjänst: kafébiträde

Arbetsuppgifter
Som kafébiträde blir du delaktig i utvecklingen av kaféet i nära samarbete med kaféansvarig och tillsynsperson. Vi söker dig som brinner för att ge bästa service och har stor talang för att skapa en välkomnade atmosfär.
Du ska hjälpa till med alla löpande sysslor i kaféet såsom kundbetjäning, ta emot leveranser, disk, städning, viss bakning och tillredning av smörgåsar mm.

Kvalifikationer
Du bör ha stort intresse för kundservice och gärna för bakning med ekologiska råvaror där säsongens grödor tas tillvara (bär, frukter, grönsaker etc.).
Som person bör du vara ordningsam och tycka det är roligt att ge god service.
Du ska kunna arbeta snabbt utan att kompromissa med kvalitet.
Du kan jobba självständigt och intensivt när så krävs, och samtidigt vara en lagspelare som ständigt har Stjernsunds bästa för ögonen och som samarbetar med övriga kollegor.
Intresse för kulturmiljöer och äldre tiders bak- och mattraditioner är meriterande.
Du ska ha fyllt 18 år.
Körkort är ett krav.

Anställning
Arbetet är en säsongsanställning från mitten på maj till mitten på september.
Kaféet öppnar 18 maj och håller öppet fredag-söndag fram till midsommar, därefter tisdag-söndag fram till 8 september. Öppettiderna är 10.30-17.00.
Det är meriterande om du kan arbeta hela sommarsäsongen.
Möjlighet till enkelt boende till självkostnadspris finns.

Ansökan och kontakt
Ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till Elisabet Lagerström, tillsynsperson på Stjernsunds slott/Kungl. Vitterhetsakademien elisabet.lagerstrom@vitterhetsakademien.se
Telefon: 070-679 32 31

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2024!

Publicerad den  

Till startsidan
Instagram
Facebook
Digitaltmuseum
My newsdesk

Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien

Telefon: 08-440 42 80

E-post: kansli@vitterhetsakademien.se


Besöks- och leveransadress:
Villagatan 3, 114 32 Stockholm


Integritetspolicy/GDPR

Postadress:
Kungl. Vitterhetsakademien
Box 5622
114 86 Stockholm


Fakturaadress:

Kungl. Vitterhetsakademien
Kund-Id:PDC 7237
FE595
105 69 Stockholm

 

Bankgiro: 535-3552


© KUNGL. VITTERHETSakademien