Kungl. Vitterhetsakademin

Lediga tjänster Stensjö by

Kafébiträden till Tilias kafé sommarsäsongen 2024. Sista ansökningsdag är den 19 februari.

I kulturreservatet Stensjö by ligger boningshus och ladugårdar till flera gårdar fortfarande samlade som de gjorde på många håll i Småland innan laga skifte genomfördes under 1800-talet. Stensjö by ligger 11 km norr om Oskarshamn i Kalmar län och är ett populärt besöksmål. Bebyggelse, trädgårdar, inägomark och skog om totalt 576 hektar sköts med ekologiska metoder på ett sätt som ger en bild av byns karaktär vid sekelskiftet 1900.

I byn arbetar fem personer heltid med bland annat trädgård, landskap, skog och djurskötsel samt med kaféverksamhet och matförädling. Publika aktiviteter i form av visningar och evenemang, till exempel kurser, förekommer året runt.

Stensjö by fungerar också som ett kunskaps- och utvecklingscenter för historiskt landskapsbruk och självhushållning.

Mer om Stensjö by finns att läsa här.

tjänst: Kafébiträden till Tilias kafé

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill jobba som kafébiträde under sommarsäsongen 2024. Som kafébiträde blir du delaktig i servicen och utvecklingen av kaféet i nära samarbete med kaféansvarig och övrig personal i byn. Vi söker dig som brinner för att ge bästa service och har stor talang för att skapa en välkomnade atmosfär. Du kommer att delta i arbetet med löpande sysslor i kaféet såsom kundbetjäning, ta emot leveranser, disk, städning, tvätt, viss bakning och tillredning av smörgåsar m.m.

Tilias kafé är en central nod i besöksmålet Stensjö by och du kommer att bidra till att kaféet är en trevlig mötesplats för alla som besöker Stensjö. Läs mer om kaféet här.

Kvalifikationer
Du bör ha stort intresse för kundservice och gärna för bakning med ekologiska råvaror där säsongens grödor tas tillvara (bär, frukter, grönsaker etc.). Som person bör du vara ordningsam och tycka det är roligt att ge god service. Du ska kunna arbeta snabbt utan att kompromissa med kvalitet. Du kan jobba självständigt och intensivt när så krävs, och samtidigt vara en lagspelare som ständigt har Stensjö bys bästa för ögonen och som samarbetar bra med övriga kollegor.
Intresse för kulturmiljöer och äldre tiders bak- och mattraditioner är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Övriga språk är meriterande. Du ska ha fyllt 18 år. Körkort är ett krav.

Anställning
Tilias kafé håller öppet varje helg från och med februari samt under påsklovsveckan v. 14. Från och med 1 maj håller kaféet öppet onsdag – söndag fram till september.
För säsongen 2024 söker vi flera kafébiträden:
• Kafébiträde under maj-september på 100%. Vi ser gärna att du har möjlighet att även jobba helger mars–april. Eventuellt finns möjlighet till helgjobb även under hösten och vintern.
•Kafébiträde för sommarsäsongen under perioden maj – augusti med varierande tjänstgöringsgrad.
• Kafébiträde för helger under våren.
Det är meriterande om du kan arbeta hela sommarsäsongen. Eftersom sommarmånaderna är vår högsäsong är det svårt att ge längre sammanhängande ledigheter. Arbetet innebär schemalagd arbetstid där helger och helgdagar ingår. Anställningen är en fri visstidsanställning där timlön utgår. Läs hela annonsen här Pdf, 3.9 MB..
Ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till Linn Engelholm, kaféansvarig i Stensjö by: kafe.stensjo@vitterhetsakademien.se, 073-023 68 97. Linn besvarar frågor. Vänligen ange att ansökan avser kafébiträde.
Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2024!

Tjänst: Sommarvikarie

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta i en kulturhistorisk miljö under de intensiva sommarmånaderna med gårdens alla sysslor. Arbetsuppgifter som förekommer är bland annat lieslåtter, räfsning och hässjning, tillsyn av gårdens djur, skötsel av trädgårdar och grönsaksland samt skörd till kaféet.

Kvalifikationer
Utbildning inom landskapsvård eller trädgård är meriterande, gärna med kulturhistorisk inriktning, liksom erfarenhet av arbete med kulturmiljöer och kulturlandskap.
Du ska ha erfarenhet av slåtter med lie. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av trädgårdsarbete.
Vana att arbeta med djur och köra traktor är meriterande.
Förmåga att arbeta självständigt med de arbetsuppgifter som fördelas inom personalgruppen.
B-körkort är ett krav.

Anställning
Två månaders heltidsarbete under sommarmånaderna 2024. Hur arbetstiden fördelas kan diskuteras, men tyngdpunkten bör ligga på juli–augusti. Denna tjänst kan kombineras med tjänsten som vikarierande landskapsvårdare till en längre tjänst.

Tjänst: Vikarierande landskapsvårdare (föräldraledighet)

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta i en kulturhistorisk miljö med landskapsvård som hägnad av hankgärdesgård, lieslåtter, lövtäkt, hamling, skogsarbete och tillhörande dokumentation. Andra arbetsuppgifter kan vara exempelvis snöröjning och tillsyn av gårdens djur.

Kvalifikationer
Utbildning inom landskapsvård eller liknande, gärna med kulturhistorisk inriktning alternativt gedigen erfarenhet av arbete med kulturmiljöer och kulturlandskap.
Du ska ha erfarenhet av slåtter med lie, hägnad av hankgärdesgård, lövtäkt och hamling samt arbete med motorsåg.
Vana att arbeta med djur och köra traktor är meriterande.
Erfarenhet av att arbeta självständigt, i kulturmiljöer samt dokumentation av hantverk är meriterande.
B-körkort och motorsågskort är ett krav.

Anställning
Anställningen är en visstidsanställning i form av ett föräldravikariat som sträcker sig från augusti eller september 2024 till februari 2025. Tjänsten är en heltidtjänst. Denna tjänst kan kombineras med tjänsten som sommarvikarie till en längre tjänst.

De båda tjänsterna avlöser varandra tidsmässigt och för rätt person med lämplig kompetens går tjänsterna att kombinera. Möjlighet till enkelt boende till självkostnadspris finns i något av byns hus.

Ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till Adam Nilsson, landskapsvårdare i Stensjö by: adam.nilsson@vitterhetsakademien.se, 073-26 75 716. Adam svarar också på frågor om tjänsterna. Vänligen ange tydligt vilken eller vilka tjänster ansökan avser.
Välkommen med din ansökan senast den 4 februari 2024!

 

Publicerad den  

Till startsidan
Instagram
Twitter
Facebook
Digitaltmuseum
My newsdesk

Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien

Telefon: 08-440 42 80

E-post: kansli@vitterhetsakademien.se


Besöks- och leveransadress:
Villagatan 3, 114 32 Stockholm


Integritetspolicy/GDPR

Postadress:
Kungl. Vitterhetsakademien
Box 5622
114 86 Stockholm


Fakturaadress:

Kungl. Vitterhetsakademien
Kund-Id:PDC 7237
FE595
105 69 Stockholm

 

Bankgiro: 535-3552


© KUNGL. VITTERHETSakademien